Home

Nieuws 297 x bekeken 1 reactie

Nedersaksen waarschuwt voor overcapaciteit in vleeskuikensector

Hannover – In Nedersaksen zijn bij de overheid vergunningsaanvragen ingediend voor meer dan tweehonderd vleeskuikenstallen met een capaciteit voor meer dan 30.000 dieren per stuk.

Dat blijkt uit gegevens die de landdagfractie van Bündnis90/Die Grünen heeft opgevraagd. Vorig jaar werden in de deelstaat vergunningen verstrekt voor bij elkaar tachtig van deze stallen.

Volgens Bündnis90/Die Grünen is er sprake van een bouwboom die totaal niet op de markt is gebaseerd. ”Nieuwe kuikenfabrieken dienen overwegend de uit ontwikkelingspolitiek bedenkelijke export naar derde landen,” vindt fractievoorzitter Christian Meyer.

De deelstaatsregering zelf waarschuwt investeringswillige agrariërs ook voor overcapaciteit en een daarmee gepaard gaande daling van de vleeskuikenprijzen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  vleeskuikenhouder

  op dit moment is het zo dat er al ongeveer 4 jaar lang een enorme groei is in het aantal vette kuikens dat elke vleeskuikenslachterij in Nederland uit Duitsland haald, GPS, 2Sisters, kuikenaer, Gert vd Bor, Johannes Hyes en alle anderen doen het. Nog even en er komt meer dan 60 % van alle aanvoer van over de grens.
  Duitsland is een onuitputtelijke bron geworden van vleeskuikens voor de slachters in Nederland.
  Sinds 2007 zijn de rendement op de vleeskuikenbedrijven te laag, een periode van bijna 5 jaar!
  Wij produceren voor een markt waar het rijkste gedeelte van de wereldbevolking woont, wij produceren het veiligste stukje verse kip dat in europa leverbaar is. En onze slachters betalen ons daar te weinig voor!!!!!!!

  Collega's en heren slachters denk er eens goed overna wat er aan de hand is, en of we dit moeten willen..............

Of registreer je om te kunnen reageren.