Home

Nieuws 336 x bekeken

Nederland partnerland op Grüne Woche 2013

Berlijn – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil dat de Nederlandse agro- en foodsector intensiever gaan samenwerken met Duitse maatschappelijke organisaties en het Duitse bedrijfsleven. Dat zegt hij tijdens de bekendmaking dat Nederland in 2013 partnerland van Duitsland zal zijn op de Grüne Woche.

”Duitsland is van groot belang voor de agri- en foodbusiness in Nederland. We exporteren jaarlijks voor meer dan 25 miljard euro naar Duitsland”, geeft Bleker aan.

Hij wil met het partnerschap niet alleen het exportbelang van Nederland benadrukken, maar vooral de samenwerking tussen de landen benadrukken. ”We hebben export en import, maar ook gezamenlijke productie en gezamenlijke marktontwikkeling. Ik wil dat het partnerschap een win-win situatie brengt voor beide landen. Nederland kan bijvoorbeeld beter samenwerken met Duitse maatschappelijke organisaties zoals dierenbeschermingsorganisaties en het Duitse bedrijfsleven”, zegt Bleker.

Het partnerschap kost het ministerie van landbouw 100.000 euro. In 2008 was Nederland ook partnerland van Duitsland op de Grüne Woche. In 2013 is het voor de zestigste keer dat Nederland deelneemt aan de grootste landbouw- en voedingsbeurs van Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.