Home

Nieuws 271 x bekeken

Natuurmonumenten: nog geen duidelijkheid ganzenakkoord

Den Haag - Natuurmonumenten roept staatssecretaris Henk Bleker van landbouw op om duidelijkheid te geven over het ganzenakkoord.

Het ganzenakkoord, een akkoord tussen zeven organisaties over de bestrijding van zomerganzen, is gericht op terugdringen van de zomerganzenpopulatie. In de natuurwet wil Bleker grauwe ganzen en kolganzen op de jachtlijst zetten. Dit zou volgens Natuurmonumenten een bom leggen onder het ganzen-7 akkoord en bovendien in strijd zijn met aangenomen moties in de Tweede Kamer over het uitvoeren van het ganzen-7 akkoord.

Hoewel Bleker in de Kamer heeft gezegd dat hij het ganzenakkoord als basis ziet voor de bestrijding van de ganzenoverlast, heeft hij nooit toegezegd dat hij het volledig onderschrijft. Ook bij een speciale hoorzitting over de nieuwe natuurwet op het ministerie van landbouw, hield Bleker zich op de vlakte. “Het komt goed, ik zal ervoor zorgen dat het kabinet de plannen van Ganzen-7 niet frustreert of blokkeert”, zegt Bleker. Natuurmonumenten vindt dit te vaag en roept Bleker op met een duidelijke mening over het ganzenakkoord te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.