Home

Nieuws 195 x bekeken

Miljoenenschade in land- en tuinbouw na storm

Tilburg - Verzekeraar Interpolis heeft tot nu toe 1.600 schademeldingen binnengekregen van particuliere en zakelijke klanten die zijn getroffen door de storm.

Tilburg – Het aantal stormschademeldingen in de agrarische sector is bij Interpolis fors opgelopen. Tot en met donderdagmiddag kreeg de verzekeraar tweehonderd schademeldingen aan kassen en agrarische gebouwen. Interpolis schat de schade op 6 miljoen euro.

De meeste schademeldingen komen uit Noord-Holland. ”De helft van de meldingen betreft schade aan kassen. Hierbij hebben we ook drie of vier grote schades, van meer dan 500.000 euro. Het gaat hier om tomatenbedrijven die in productie zijn, waarbij ook schade aan het gewas optreedt”, zegt een woordvoerder van Interpolis.

Door de aanhoudende wind en storm van donderdag kunnen de kassen niet eenvoudig gemaakt worden. Bij de schademeldingen aan stallen en schuren zijn een aantal meldingen van meer dan 50.000 euro schade. In totaal kreeg verzekeraar Interpolis 1.600 schademeldingen van particuliere en zakelijke klanten. Het gaat vooral om omgewaaide bomen en schade aan daken.

Of registreer je om te kunnen reageren.