Home

Nieuws 232 x bekeken

Miljoen bomen voor jubilerende Elizabeth

Londen - Het 60-jarige jubileum van de Britse koningin Elizabeth II wordt komende maand mogelijk opgeluisterd met een miljoen bomen.

De Woodland Trust, die het project voor de aanleg van 60 bossen van minstens 24 hectare leidt, wil de bomen in februari planten, omdat Elizabeth II op 6 februari 1952 haar vader George VI opvolgde.

Het hoogtepunt van het project wordt het Diamanten Bos van 186 hectare, dat wordt aangelegd in het graafschap Leicestershire in Centraal-Engeland. De Trust wil ook particulieren aanmoedigen bomen te planten. Hij heeft daarvoor pakketten samengesteld waarin onder meer een exemplaar van een jonge 'koninklijke eik' zit. De boompjes zijn gegroeid uit eikels die op koninklijke landgoederen zijn geraapt.

Het project krijgt steun van de actrice Judi Dench, die telkens wanneer een vriend of familielid sterft, een boom in haar tuin plant. "Ik steun de Woodland Trust omdat ik denk dat te veel bossen zijn verwoest en dat wij alles eraan moeten doen om te behouden wat wij hebben en meer te planten. Hoe meer bomen ik zie, hoe gelukkiger ik ben'', aldus de actrice.

Of registreer je om te kunnen reageren.