Home

Nieuws 235 x bekeken

Meer klachten bij milieudienst Rijnmond

Rotterdam - Bij DCMR Milieudienst Rijnmond zijn het afgelopen jaar 22.122 klachten binnengekomen, het merendeel over stank- en geluidsoverlast.

Dat zijn er 20 procent meer dan in 2010, meldde DCMR vrijdag. De milieudienst schrijft de stijging onder meer toe aan een toename van het aantal incidenten met 25 meldingen of meer, 21 tegen 6 in het voorgaande jaar. Daarnaast constateert DCMR een grote alertheid onder de bevolking. Verder zorgde een aantal bedrijven voor structurele overlast. Bijzondere weersomstandigheden in 2011 zorgden er ook nog eens voor dat de stank vaak langer bleef hangen.

Drie bedrijven staan onder verscherpt toezicht en moeten maatregelen nemen om de overlast te beperken. Twee bedrijven, tankopslagbedrijf Vopak Terminal Europoort en biobrandstoffenbedrijf Abengoa, hangt een dwangsom boven het hoofd als de overlast niet vermindert.

Het incident bij Chemie-Pack in Moerdijk op 5 januari leverde 114 klachten op van bewoners uit het Rijnmondgebied. Onder andere dit incident zorgde voor een grote alertheid onder de bevolking, en meer meldingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.