Home

Nieuws 301 x bekeken 1 reactie

LTO: Bleker moet vasthouden aan natuurwet

Den Haag - LTO roept staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) op vast te houden aan de hoofdlijnen van zijn nieuwe natuurwet.

Donderdag houdt Bleker een sessie met verschillende maatschappelijke organisaties naar aanleiding van zijn concept Wet natuur. Op die plannen is veel kritiek. Een groot aantal organisaties vreest dat de natuur straks ondergeschikt wordt gemaakt aan economische belangen.

Volgens LTO is dat onzin. “Door de natuurbeweging wordt nu het beeld neergezet alsof veel gebieden straks vogelvrij zijn”, zegt beleidsmedewerker Gerbrand van ‘t Klooster. “Daar maak ik bezwaar tegen, want dat is feitelijk onjuist. Wel komt er meer ruimte voor een afweging van belangen, maar dat betekent niet per definitie dat ecologie het aflegt tegen economie.”

Van ‘t Klooster hoopt dat Bleker ondanks alle kritiek vasthoudt aan zijn oorspronkelijke plannen. Hij betoogt dat deze gedeeltelijk een einde kunnen maken aan het woud van vergunningen, ontheffingen en vrijstellingen. “Je moet vaststellen dat we door de bomen het bos soms niet meer kunnen zien.”

Zoals bekend is LTO minder gelukkig met de uitbreiding van het aantal vrij bejaagbare soorten. Hierdoor komt namelijk het zwaar bevochten ganzenakkoord op de tocht te staan. Of Bleker bereid is tegemoet te komen aan de kritiek van LTO hierop is nog onbekend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    GH Legebeke.

    Colegaboeren eerst moeten de amtenaren betaalt worden van D>R> dan gaan ze renteop bouwen van de boeren zyn geld dan over 7weeken en5daagen dan wort de snl (natuur) uitbetaalt&de toeslagrechten worden de boeren uitbetaald die nooit bellen maar zo als ik die zon beetje 100 keer per jaar bel die wort 29 -4-2012 uitbetaalt (zogenaamt zyn ze altyd bezig met afronden) smoesjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.