Home

Nieuws 277 x bekeken

Japan laat voor eerst import toe van genvrucht

Tokio – Japan laat de import toe van genetisch gemodificeerde papaja’s die zijn geteeld op Hawaï in de VS.

Het is voor het eerst dat Japan een genetisch gemodificeerd product toe laat dat direct aan consumenten wordt verkocht, meldt Benjamin Petlock, de Amerikaanse landbouwraad in Tokio.

De besprekingen over de import zijn in 1999 gestart. Petlock: ”De mate waarin dit product door de Japanse consumenten wordt geaccepteerd geeft een indicatie voor de afzet van talrijke andere gentech-producten.”

De Rainbow-papaja is door genetische modificatie resistent gemaakt tegen rainspot, een virusziekte die veel voorkomt op papajapercelen op Hawaï. De Rainbow-papaja staat inmiddels op 61 procent van het areaal papaja dat op Hawaï wordt geteeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.