Home

Nieuws 183 x bekeken

Hijskranen tillen sluisdeur van 90 ton omhoog

Arnhem - Zeer zware hijskranen hebben woensdagavond de kapotte sluisdeur uit de sluiskolk in Eefde getild.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat noemde de operatie goed verlopen. De werkzaamheden zijn nodig om onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak van de onverwachte val van de loodzware sluisdeur op 3 januari. Zodra de sluisdeur werd opgetild, onderzochten duikers en inspecteurs de beschadigingen boven en onder water. De duikers hebben de wanden en de drempel van de sluis geïnspecteerd. De resultaten van het onderzoek worden mogelijk donderdag bekend.

De organisatie verlaagde de waterstand in de kolk iets, zodat de 90 ton zware deur boven water kon worden getild. Daarna werden er stutten onder de deur geplaatst.

Rijkswaterstaat onderzoekt samen met TNO ook de sluisdeur aan de andere kant van de kolk. Dinsdag zijn de contragewichten van deze deur weggehaald en is hij vastgezet. De dienst verwacht op deze manier informatie te vergaren over de oorzaak van de val van de andere deur.

Of registreer je om te kunnen reageren.