Home

Nieuws 250 x bekeken

Groentenexport zoekt connectie zuivel en vlees

Poeldijk – Beheermaatschappij Westland Beheer wil zuivel-, vlees- en visleveranciers naar het groentenbedrijvenpark ABC Westland trekken.

Daar moet een groothandelscentrum verschijnen zoals het bekende Franse centrum Rungis nabij Parijs. Directeur Herwi Rijsdijk heeft plannen daarvoor bekend gemaakt. Volgens Rijsdijk kan een centrum met leveranciers van horeca en detaillisten een mooie aanvulling zijn op de grote stroom groente en fruit die via de exportbedrijven op het park loopt. ”De grote stromen gaan wel door, maar we denken dat door de combinatie van exportbedrijven voor groente en deze groothandel een mooie synergie te halen is.”

Rijsdijk gelooft dat winkels en horeca zich steeds meer compleet willen laten beleveren uit één locatie. Zo laat supermarktketen Plus de versleveranties door The Greenery uitvoeren in Barendrecht. Toch is het plan concurrentie voor bestaande groothandelscentra in de omgeving, zoals de Spaanse polder. Het beleveren via dergelijke centra gebeurt nu ook, maar Rijsdijk denkt dat met nieuwbouw beter in te spelen valt op nieuwe hygiëne-eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.