Home

Nieuws 214 x bekeken

Gelderland hoeft niet bij te betalen voor natuur

Den Haag - De provincie Gelderland hoeft niet terug te komen op de subsidie van bijna 271.000 euro voor het omzetten van landbouwgrond in natuurgrond in het Betuwse Deil. Dat heeft de Raad van State bepaald.

De rechtbank in Arnhem had in eerste instantie geoordeeld dat de provincie de grondwaarde te laag heeft gewaardeerd, waardoor de subsidie ook te laag zou zijn geweest.

Op grond van de subsidieregeling natuurbeheer Gelderland 2008 betaalt de provincie subsidie voor het omzetten van landbouwgrond in bos en natuurterrein. De subsidie is een compensatie voor de waardevermindering van de grond.

De taxateur van DLG had de 7,13 hectare getaxeerd op 47.5000 euro per hectare. De grondeigenaar liet een eigen taxatie opmaken, die uitkwam op 65.000 euro per hectare. De provincie legde die tweede taxatie naast zich neer, onder meer omdat een vergelijking gemaakt was met grondprijzen voor percelen die qua ligging en kwaliteit niet te vergelijken waren met de grond in Deil.

De Raad van State heeft nu de provincie gelijk gegeven in het geschil.

Of registreer je om te kunnen reageren.