Home

Nieuws 228 x bekeken

Frans 'E.coli-bedrijf' stopt

Chaumont – De Franse fabrikant van hamburgers SEB, dat vorig jaar betrokken was bij een grote uitbraak van E.coli, is door de handelsrechtbank in Chaumont ontbonden.

SEB had halverwege 2011 al surseance van betaling aangevraagd nadat haar grootste klant, de discountketen Lidl, het contract had opgezegd. SEB is door de autoriteiten aangemerkt als bron van met E.coli besmette diepvries-hamburgers die onder de merknaam Country door Lidl werden verkocht.

Bij de uitbraak moesten acht kinderen met ernstige ziekteverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen. Alle kinderen zijn inmiddels wel weer hersteld. Door de publiciteit en de daarop volgende maatregelen van Lidl moest SEB eerder al 100 van de 140 werknemers ontslagen. Nu het bedrijf wordt beëindigd, staan ook de overgebleven 40 mensen op straat.

Of registreer je om te kunnen reageren.