Home

Nieuws 511 x bekeken

FloraHolland ziet omzet licht groeien

Aalsmeer – Bloemenveiling FloraHolland heeft in 2011 een omzet geboekt van 4,16 miljard euro, wat neerkomt op een kleine plus van 0,7 procent ten opzichte van 2010. Inclusief de joint-venture Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen is sprake van een groei met 3 procent.

Het gemiddelde rendement van kwekers was echter volgens FloraHolland niet hoog. Voor dit jaar doet de veiling geen voorspelling.

De prijzen van bloemen en planten zijn gemiddeld genomen lager geweest dan in 2010, terwijl het verkoopvolume 2,5 procent is gestegen. De snijbloemenomzet bij FloraHolland steeg door een hoger volume en ondanks lagere prijzen 1 procent ten opzichte van 2010, tot 2,35 miljard euro.
Bij kamerplanten steeg de gemiddelde prijs en daalde het volume. De omzet kwam 1,5 procent hoger uit op 1,47 miljard euro. De tuinplantenomzet daalde met 4,7 procent tot 0,34 miljard euro. Al jaren groeit de plantenomzet van FloraHolland sneller dan de snijbloemenomzet.

FloraHolland stelt dat 60 procent van de bloemenverkoop inmiddels via het Kopen op Afstand (KOA) systeem gaat. Hierbij komen producten niet meer fysiek voor de klok. Door de ontwikkeling vormen de exportveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg voor de klant toenemend één marktplaats.

Topman Timo Huges zegt dat de ontwikkeling door zal gaan. Het systeem maakt dat meer partijen deelnemen aan het veilingsproces ”FloraHolland blijft investeren om de veilingklok als krachtig afzetinstrument zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten.” De veiling investeert in totaal net als in 2010 75 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.