Home

Nieuws 270 x bekeken

FAO: 2012 is jaar van de coöperaties

Rome – Coöperaties en productenorganisaties zijn heel erg belangrijk om honger in de wereld uit te bannen. Dat zei de directeur- generaal van de wereldvoedselorganisatie FAO José Graziano da Silva dinsdag op een bijeenkomst van diverse organisaties in Brazilië.

Graziano da Silva riep tevens 2012 uit tot het internationale jaar van de cooperaties. Hij zei tevens dat de FAO dit jaar met producentenorganisaties en coöperaties in de agro & food sector intensief wil samenwerken om de honger in de wereld aan te pakken.

Ongeveer 75 procent van de arme mensen in de wereld leeft op het platteland en is afhankelijk van de landbouw. De kennis en participatie van coöperaties moeten een bijdrage gaan leveren aan het terugdringen van de honger en armoede van de plattelandsbevolking, aldus Graziano da Silva.
Of registreer je om te kunnen reageren.