Home

Nieuws 478 x bekeken

’Eten wordt weer sociale handeling’

Den Bosch – Samen eten is de manier om verbinding te maken tussen mensen. Dat zei foodtrendwatcher Marjan Ippel gisteren tijdens haar presentatie op de Food Design Experience, georganiseerd door HAS Den Bosch.

”Eten wordt weer een sociale handeling. Eten is samen delen en de manier om verbinding te leggen tussen mensen.”

Ippel merkt ook dat de boer weer terug is in de stad. De kloof tussen boeren en burgers wordt kleiner. ”De afstand tussen producent en eindafnemer was te groot geworden. De boer was volledig uit het zicht verdwenen van zijn eindafnemers. Nu is er weer vaker direct contact tussen de boer en consument.”

Ippel merkt ook dat de behoefte van het type voedsel aan het veranderen is bij de eindafnemers. ”Er is meer behoefte aan basisvoedsel dat betrouwbaar is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.