Home

Nieuws 265 x bekeken

Enza winnaar Tuinbouw ondernemersprijs

Lisse – Enza Zaden is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw (PT) gehuldigd als tuinbouwondernemer van het jaar.

Het zaadbedrijf nam het op tegen drie andere kandidaten, allen uit de bloemen- en bollensector. De jury roemde de innovatiekracht van het zaadbedrijf. Enza besteedt per jaar gemiddeld 30 procent van de omzet aan onderzoek en innovatie.

Ook was er veel lof voor de wijze waarop medewerkers via een opleidingsprogramma in het vak geschoold worden. Jaap Mazereeuw, directeur bij Enza, nam de prijs in ontvangst.

”We willen jong talent stimuleren om voor onze sector te kiezen”, sprak hij de aanwezigen toe. ”Wereldwijd hebben we honderden nieuwe mensen nodig.” Volgens Mazereeuw groeit de omzet in de groentenzadensector jaarlijks met 7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.