Home

Nieuws 214 x bekeken

Duits supermarktconcern helpt kas op winkel ontwikkelen

Berlijn – Het Duitse bedrijf Tengelmann (van ondermeer Tengelmann supermarkten en Kaiser’s) neemt deel in de ontwikkeling van Amerikaanse turnkey-kassen voor boven op supermarkten. De firma maakt bekend te investeren in het bedrijf Brightfarms, zo melden Duitse media.

Dit Amerikaanse bedrijf Brightfarms heeft een systeem ontwikkeld om op milieuvriendelijke wijze kasgroente te produceren op het dak van supermarkten. Brightfarms sluit voor tien jaar een overeenkomst met Amerikaanse supermarktketens. De supermarkt neemt in die tijd groente af tegen een vaste prijs.

Brightfarms zorgt voor de kassen en huurt ervaren lokale telers in voor de productie in de kassen. Het is niet duidelijk of Tengelmann de projecten naar Duitsland wil halen.

Teelt van groente op deze wijze levert milieuvoordelen op vanwege de lagere transportkosten en watergebruik.

Brightfarms lijkt met een andere techniek op dezelfde markt te mikken als Plantlab, met mobiele teeltconcepten dicht bij verkooppunten.

Of registreer je om te kunnen reageren.