Home

Nieuws 329 x bekeken

De Jager: groot landbouwbudget verdedigbaar

Brussel – Minister Jan Kees de Jager (Financiën) noemt een bevriezing van het EU-landbouwbudget op nominaal niveau ’goed verdedigbaar’ mits andere fondsen flink inleveren.

Dat zei hij dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de CDA-delegatie in het Europees Parlement. Afgelopen najaar had De Jager in een interview met de Volkskrant laten doorschemeren dat hij de huidige begroting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in deze tijd van crisis aan de hoge kant vindt.

Nu zegt hij desgevraagd zich te conformeren aan het kabinetsbesluit, dat stelt dat Nederland voor de nieuwe begroting, die in 2014 moet ingaan, insteekt op een bevriezing. ”Als het budget nominaal niet stijgt, levert dat ook geld op”, aldus De Jager. ”Bovendien is het GLB van groot belang in het kader van voedselzekerheid.” Niettemin stelt hij wel een voorwaarde: de structuur- en cohesiefondsen krijgen wat hem betreft straks fors minder geld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.