Home

Nieuws 324 x bekeken

Consumentenbond: negatief beeld kuikens

Den Haag – De Consumentenbond komt begin volgende week met een verhaal in zijn consumentengids, waarin het een negatief beeld schetst van de vleeskuiken- en pluimveevleessector.

Zo bevat pluimveevlees te veel schadelijke bacteriën, zoals salmonella en campylobacter. Bovendien is het met het welzijn van vleeskuikens niet best gesteld volgens de bond. Dat zou blijken uit onderzoek bij supermarkten en pluimveevleesbedrijven.

De Nederlandse pluimveevleessector weet niet precies welke negatieve aspecten in de consumentengids belicht zijn. Hij heeft alleen aanwijzingen uit derde hand over het geschetste beeld. Als het artikel in de Consumentengids is verschenen en duidelijkheid bestaat over de aantijgingen, komt hij met een reactie over zijn zienswijze en de daarbij behorende feiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.