Home

Nieuws 196 x bekeken

Campagne voor meldnummer dierenleed

Driebergen - Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft zondag het startsein gegeven voor de campagne '144 red een dier'.

Het meldnummer 144 voor dierenleed moet nog breder onder de aandacht komen. De actie is ook bedoeld om mensen te verduidelijken in wat voor situaties 144 moet worden gebeld. Radio, tv, internet en kranten, ze worden allemaal gebruikt voor de campagne, die begon bij het Korps landelijke politiediensten in Driebergen. Daar is de centrale van het meldpunt 144 ondergebracht.

Het nummer 144 is zeven dagen per week en 24 uur per dag te bereiken tegen lokaal tarief en wordt bemenst door de politie zelf. Die bepaalt hoe en door wie het dier het beste geholpen kan worden: de dierenpolitie, een dierenambulance of bijvoorbeeld een inspecteur van de Dierenbescherming.

Het nummer 144 moet volgens minister Opstelten net zo vanzelfsprekend worden als 112. Het meldnummer 144 werd al opengesteld op 15 november. Uit cijfers over de eerste vijf weken blijkt dat het nummer dagelijks zo’n 500 keer wordt gebeld, aldus een woordvoerder van de bewindsman. Volgens minister Opstelten blijkt daaruit dat het meldnummer 144 duidelijk voorziet in een behoefte.

Of registreer je om te kunnen reageren.