Home

Nieuws 314 x bekeken

Britse invoer goedkoop vlees loopt terug

Edinburgh – De Britse invoer van goedkoop vlees uit de Europese Unie en Zuid-Amerika en, wat lamsvlees betreft, Nieuw-Zeeland en Australië zal de komende tijd steeds verder teruglopen.

Andere landen, zoals China, nemen een deel van het aanbod op. De valutabewegingen van de laatste tijd werken de uitvoerende landen tegen en het aanbod aan vlees wordt in veel landen ook al minder. Dat stelt Stuart Asworth, hoofd economische zaken bij het Schotse vleesschap Quality Meat Scotland.

Asworth: ”De Britse bevolking zal naar verwachting tot 2020 met 8 procent groeien, wat leidt tot een grotere vraag naar vlees. Als we dan kijken naar onze toenemende export, dan kopen en verkopen we op een wereldwijde markt met steeds minder aanbod. Het meeste varkens- en rundvlees dat we invoeren komt uit de EU en het meeste lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en Australië. In beide gebieden lopen de veestapels terug, terwijl de wereldwijde vraag naar vlees alsmaar blijft toenemen.”

In combinatie met de eurocrisis en de daardoor aantrekkende valuta’s van landen als Brazilië en Nieuw-Zeeland lopen de wereldwijde vleesprijzen steeds meer parallel met die in de EU zelf, aldus Asworth.

Of registreer je om te kunnen reageren.