Home

Nieuws 243 x bekeken

Bleker: meenemen partner naar Grüne Woche is traditie

Den Haag – Het is een jarenlange traditie dat de minister van landbouw zijn of haar partner meeneemt naar de Grüne Woche. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker in reactie op berichten over het feit dat zijn vriendin met het regeringsvliegtuig mee naar Berlijn is gevolgen.

Volgens de Telegraaf zou hij daarmee de interne regels van het kabinet hebben overtreden. Bleker ontkent dat. ”Ik ben hier voor het eerst op de Grüne Woche met partner en daarmee sta ik in een lange traditie van bedwinslieden, die dat ook hebben gedaan”, zegt hij. ”Collega’s uit andere landen doen dit eveneens. Het gaat om een informele bijeenkomst en het kost de belastingbetaler geen euro.”

Bleker erkent dat het niet gebruikelijk is dat bewindslieden op officiële dienstreizen door hun partner worden vergezeld. Bij informele bijeenkomsten, zoals de Grüne Woche, is dat anders. Bovendien is de uitnodiging die hij van de organisatie heeft gekregen, nadrukkelijk ook aan zijn vriendin gericht.

De reis- en verblijfskosten voor Blekers partner worden door hemzelf betaald.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.