Home

Nieuws 198 x bekeken

Bleker maakt PAS-kaarten toch niet openbaar

Den Haag – De kaarten van de 133 stikstofgevoelige natuurgebieden waar de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) voor geldt, worden voorlopig niet openbaar.Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Bleker deed eerder deze week tijdens een debat de toezegging dat de kaarten woensdag openbaar zouden worden gemaakt. In de brief komt hij hierop terug. ”De provincies zijn op dit moment bezig om op basis van deze kaarten de gebiedsprocessen de maatregelpakketten uit te werken en hier draagvlak voor te verzamelen. Openbaarmaking van deze kaarten doorkruist in de ogen van provincies dit gebiedsproces”, aldus Bleker. De Tweede Kamerleden krijgen de kaarten wel vertrouwelijk ter inzage.

Op de betreffende kaarten staan de maatregelenpakketten, ontwikkelruimte en kostenraming per gebied uitgewerkt. De kaarten zijn nog niet bestuurlijk vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.