Home

Nieuws 181 x bekeken 2 reacties

Bleker: investeringen in landbouw moeten duurzaam zijn

Den Haag – Er moet flink in de landbouw worden geïnvesteerd om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. 

Dat schrijft Henk Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. De ’sprong in productie’ moet wel op duurzame wijze plaatshebben.

Bleker reageert daarmee op een recent rapport van de Rabobank over agrarische ketens. Daarin constateert de bank onder meer dat de landbouwproductie de komende jaren minder hard zal stijgen dan de afgelopen decennia.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Allicht het vertrouwen in een goede prijs is verdwenen.

  • no-profile-image

    Als voedsel duurder dreigt te worden maken banken en overheden zich zorgen. Maar als de boeren geen drol verdienen haalt men de schouders op. De kleinere boeren mogen gerust verdwijnen door de lage opbrengstprijzen, totdat men ontdekt dat schaalvergroting de uitval niet meer kan compenseren. Als (toekomstige) boeren nu maar zo slim zijn zich zo min mogelijk afhankelijk van (Rabo)bank en overheid op te stellen. Dan krijgen we pas een sterke boerenstand die een inhaalslag kan maken!!! En waar opvolgers perspectief hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.