Home

Nieuws 163 x bekeken

België eist ontpoldering Hedwigepolder

Brussel – Nederland moet de Hedwigepolder langs de Westerschelde onder water zetten. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits donderdag benadrukt in het Vlaams Parlement.

De Hedwigepolder moet aan het water worden teruggegeven om de omgeving van de Schelde beter te wapenen tegen overstromingen en om de natuur lang de Westerschelde te herstellen. Het Vlaams-Nederlands akkoord hierover is vastgelegd in een aantal verdragen, die moeten worden uitgevoerd, aldus Crevits.

Nederland ziet de ontpoldering niet meer zitten en is alternatieven aan het uitwerken. Europees Commissaris Janez Potocnik (Milieu) uitte echter al twijfels over de voorgestelde alternatieven. Die zouden niet aan de eisen voldoen en de achteruitgang van de natuur in de regio niet stoppen.

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) wil nog deze maand met een reactie komen op de kritiek van de Europese Commissie. Dat liet hij begin december aan de Tweede Kamer weten. Potocnik is eind februari voor overleg in Den Haag.

Of registreer je om te kunnen reageren.