Home

Nieuws 313 x bekeken 2 reacties

Atsma: verhoging snelheid auto komt niet op bordje boer

Den Haag – De extra stikstofuitstoot door verhoging van de maximumsnelheid voor auto’s van 120 naar 130 kilometer per uur en van 80 naar 100 kilometer per uur komt niet op het bordje van de boer terecht.

Dat zegt staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu tijdens een debat in de Tweede Kamer. ”De verhoging van de stikstofuitstoot door de snelheidsverhoging is zeer beperkt. Het gaat om 0,6 kiloton. De maatregelen die de veehouderij wil nemen leveren al een reductie op van 10 kiloton stikstof. De ruimte die wordt gecreërd gaat voor een belangrijk deel weer naar de landbouw. ”Al is dit niet met een schaartje te knippen”, zegt Atsma.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Niet met een schaartje te knippen nee, ook niet met een telraam te tellen.

  • no-profile-image

    Atsma heeft gelijk dat het niet met een schaartje te knippen is. Het cda heeft niemand om te knippen en anderen willen niet met het cda schaartje knippen. En de rest........daar komt joop niet aan toe omdat hij op zoek is naar een knipper terwijl er niemand er is om te knippen

Of registreer je om te kunnen reageren.