Home

Nieuws 178 x bekeken

Agrofoodsector innoveert vooral voor efficiëntie en gezondheid

Den Haag - Het midden- en kleinbedrijf in de agrofoodsector richt zich bij innovaties vooral op gezondheid, efficiëntie in de keten en markt- en keteninnovaties.

Dat concludeert Food en Nutrition Delta op basis van een enquête onder 129 bedrijven en instellingen. Food en Nutrition Delta is een onderdeel van het innovatieprogramma Food en Nutrition van de ministeries van landbouw en volksgezondheid en het bedrijfsleven.

73,8 procent van de ondervraagde bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zegt innovatiekansen te zien voor markt- en keteninnovaties. Efficiëntieverbetering, bijvoorbeeld door energiebesparing of door efficiënter gebruik van bodem, grondstoffen en water, staat op de tweede plaats met 72,9 procent. Ruim 70 procent van de ondervraagden wil werken aan de ontwikkeling van gezondere producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.