Home

Nieuws 243 x bekeken

'Adverteerder zet zichzelf onterecht als biologisch in markt'

Zeist – Advertenties van een mysterieuze adverteerder die zich ”Bioboerderij” noemt, zijn misleidend. Zo heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld nadat de Stichting Bionext een klacht indiende.

Consumenten werden met brieven naar verkoopdemonstraties gelokt, maar daar waren geen biologische producten te bekennen.

De bijeenkomsten vonden plaats in zaaltjes in verschillende plaatsen in Overijssel waaronder Rijssen. Daar kregen mensen niet de beloofde biologische voeding, maar aanprijzingen voor gezondheidspoeders en pillen, van producenten die niet als biologisch zijn gecertificeerd.

Bioboerderij opereert ook onder de namen Bioboerderij Horst Janssen in Dinkelland en Bioboerderij Boomstra in Scheemdervraag. De genoemde bedrijven bestaan echter niet en het 0900-nummer dat op de uitnodigingen vermeld staat, verwijst naar Noord-West Touristik BV in Denekamp.

De organisatie achter Bioboerderij kan nog in hoger beroep gaan. Wanneer het bedrijf niet in hoger beroep gaat en opnieuw zichzelf zonder recht als biologisch in de markt zet, zal de monitoringscommissie van de Reclame Code Commissie aan de bel trekken. Bionext, de brancheorganisatie voor de biologische keten, kan dan naar de rechter stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.