Home

Nieuws 268 x bekeken 2 reacties

Aangifte tegen Groningse waterschappen om hoogwater

Haren - Bertus Zuidema uit het Groningse Haren heeft aangifte gedaan tegen de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s.

De oud-inspecteur van de dierenbescherming vindt dat de waterschappen mensen en dieren onnodig in gevaar hebben gebracht tijdens de wateroverlast van vorige week. Zuidema vindt dat het water niet naar de kanalen moest worden gepompt, waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden. Beter was het volgens hem om het water in de polders te laten. Zuidema oordeelt dat er in de sloten voldoende bergingscapaciteit was, zonder dat daar iemand last van heeft.

De waterschappen wachten af wat het Openbaar Ministerie met de aangifte gaat doen, meldt een woordvoerder voor RTV Noord.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Geert Jan Bleeker

    Ik ben het met de heer Bert Zuidema eens. Ik heb donderdagmiddag 5 januari ook niet begrepen, waarom er water werd gespuit vanuit de sluizen in het Noord Willemskanaal op De Punt en Halfweg (halverwege Vries), terwijl het water na deze sluizen zeer hoog stond in het kanaal richting Groningen en voor de sluizen het waterpeil ver beneden de beschroeing stond. Men had het deel richting Assen best als een tijdelijke buffer kunnen gebruiken om de toevoer richting Groningen te beperken. Vreemd is ook te noemen, dat men (volgens mij) de aangelegde waterberging tussen de Waterhuizerweg en Hoogezand niet heeft gebruikt om Groningen c.q. het Eemskanaal te ontlasten

  • no-profile-image

    fernhout

    dat dit een keer zou gebeuren verbaasd mij niets, want de waterschappen hebben de laatste 15/ 20 jaar de winterpeilen in de landbouwgebieden drastisch verhoogd om ''verdroging'' tegen tegaan . veelvuldig hebben agrariers hier bezwaar tegen gemaakt ,maar dat hielp niets ,en zie het resultaat is hier aan wezig . ook de natuurorganisatsies zijn schuldig aan dit gebeuren wat zij hebben veel vuldig aan gedrongen om peil verhoging te handhaven. en ik steun dus het argument van dhr zuidema.

Of registreer je om te kunnen reageren.