Home

Nieuws 233 x bekeken

Zakgoed houdt naam Alpuro

Mijdrecht – Het Alpuro-merk verdwijnt voor vleeskalvermelkpoeder die in bulk geleverd wordt. Voor zakgoed blijft de merknaam bestaan.

Ook de fokmelkpoeders blijven de naam Alpuro en het bijbehorende logo dragen.
Dit is het gevolg van het besluit van de VanDrie Group om de Alpurofabriek in Uddel begin 2012 stil te leggen. De productie van kalvermelkpoeder wordt dan onder gebracht bij de fabrieken van Tentego in Mijdrecht, Navobi in Staverden en Schils in Sittard.

Volgens directielid Henny Swinkels zal op termijn alle bulkpoeder van één samenstelling verkocht gaan worden. Swinkels wil niet kwijt of uiteindelijk ook de merken Tentego en Navobi onder een merk onder gebracht gaan worden.

De fabriek in Uddel blijft de kalvermuesli’s en krachtvoeders produceren omdat dit hiervoor de enige productielocatie is. De muesli’s zijn door de overname van Alpuro in principe voor elke VanDrie-kalverhouder beschikbaar. De muesli’s worden echter niet standaard aan de rantsoenen toegevoegd, het gebruik ervan wordt per bedrijf beoordeeld.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.