Home

Nieuws 167 x bekeken

'Weinig aandacht voor logistiek in agrosector'

Wageningen – Volgens de Wageningen UR is er de logistiek in de agrarische sector vlaak sluitstuk in de bedrijfsvoering.

”Voor een hoop ondernemers is logistiek een beperkt onderdeel van hun organisatie”, schetst secretaris van het Platform Agrologistiek, Michael Jurriaans in Kennis Online. ”Als het maar 5 procent van de totale kosten uitmaakt, is er op strategisch niveau vaak weinig aandacht voor.”

Toch denkt Jurriaans dat bij het vervoer van versproducten een wereld te winnen is. ”Juist bij het vervoer van versproducten zijn de kosten relatief hoog, en van het milieu gezien is het ook een behoorlijke kostenpost.”

Er zijn voldoende nieuwe technologieën beschikbaar om vervoer zuiniger en efficiënter te maken, stelt Jurriaans, maar die bereiken nauwelijks de praktijk. ”Dat komt volgens de WUR-onderzoeker omdat er in de vervoerssector, die opereert met ’lage marges’, nauwelijks ruimte is voor experimenten. ”Ondernemers willen bewezen technologieën die minimaal kostenneutraal zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.