Home

Nieuws 1027 x bekeken

Watsonia krijgt vaste voet aan de grond

Lisse – Het knolgewas Watsonia komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en Madagascar, maar krijgt dankzij de inzet van enkele Nederlandse kwekers steeds meer grond onder de voeten in de wereldhandel.

Dames en Beelen is zo’n kweker en heeft van het 52 soorten omvattende sortiment er enkele in handen, met als doel ze zodanig te kweken dat zich exportmogelijkheden aandienen. En dan vooral naar warme(re) landen, want daar gedijt het product het best.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse toont Dames en Beelen enkele soorten, waaronder de mooi oranjerode Watsonia pyramidata ‘Peach Glow’, de forse rode bloemen van Watsonia pyramidata ‘Flamboyant’ en een Watsonia aletroïdes, die geheel in tegenstelling met de soortgenoten geen volle bloemen, maar pijpbloemen produceert.

De bezoekers van de keuringszaal kunnen zich tevens te goed doen aan een exemplaar van de plant Scadoxus (poederkwast) membranaceus die werd ingebracht door John van Haaster, vaasjes met prachtige Nerine van René Zijerveld en de inzending van Cees Breed met eveneens Nerine maar dan op pot , de laatbloeiende witte Colchicum autumnale ‘Alboplenum’ met gespleten bloemblad, en de (witte) Crocus speciosus albus en Crocus goulinyii.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.