Home

Nieuws 288 x bekeken

Wassenaar beraadt zich over De Horsten

Wassenaar – De gemeente Wassenaar komt binnen 4 weken met een reactie op de bezwaren van het Cuypersgenootschap over het niet als monument aanwijzen van drie boerderijen op koninklijk landgoed De Horsten.

Dat zei wethouder Henk de Greef (VVD, monumentenbeleid) maandag tijdens een openbare hoorzitting op het Wassenaarse gemeentehuis over de boerderijen.

De koninklijke familie wil twee naoorlogse boerderijen laten slopen om de financiële exploitatie van het landgoed rond te krijgen. Op de vrijgekomen plekken kunnen geïnteresseerde partijen nieuwe woningen neerzetten die erfpachtinkomsten moeten genereren.

Volgens het Cuypersgenootschap, dat zich inzet voor het behoud van bouwkundig erfgoed, hebben de boerderijen een bijzondere cultuurhistorische waarde. Tijdens een hoorzitting kon het genootschap een toelichting geven op de bezwaren.

De gemeente Wassenaar nam al twee keer het besluit de boerderijen niet op de monumentenlijst te zetten, maar beide keren moest de procedure over.

Of registreer je om te kunnen reageren.