Home

Nieuws 221 x bekeken

Versnelling ontwikkeling Groen Gas

Den Haag – De ontwikkeling van groen gas wordt versneld. Dat schrijft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

De ontwikkeling van groen gas wordt een van de Green Deals die de overheid met het bedrijfsleven gaat sluiten. In deze Groen Gas Green Deal wordt de productie zodanig gestimuleerd dat er in 2020 een productievolume van 1,5 à 2 miljard kubieke meter is. De Green Deal wordt gesloten tussen het kabinet en een aantal bedrijven uit de energiesector.

”Uit aanvragen voor de SDE+-regeling blijkt dat bedrijven goede kansen zien in deze vorm van duurzame energie. Het is belangrijk dat de groen-gasprojecten die in de steigers staan, zo snel mogelijk tot productie komen”, aldus Atsma. ”Dit past in de ambitie van Nederland als gasrotonde van Noordwest-Europa.”

De Green Deal is gericht op het wegnemen van specifieke knelpunten voor de ontwikkeling, bijvoorbeeld in de wet- en regelgeving. Ook bemiddelt de overheid in goede samenwerkingsverbanden die de verduurzaming versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.