Home

Nieuws 163 x bekeken

’Verkeerd signaal verhoging vergoeding PT-bestuurders’

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw zendt het verkeerde signaal uit door nu een verhoging van de vergoeding voor bestuurders door te voeren. Dat vindt supermarktkoepel CBL.

Volgens het PT blijft de vergoeding nog altijd ruim onder die van andere schappen.

Maandagmiddag stemde het algemeen bestuur van het PT in met de verhoging van de vergadervergoeding tot 290 euro per bestuursvergadering. Het is een verhoging van bijna 3 procent.

De timing is ongelukkig, stelt CBL-vertegenwoordiger Marc Jansen. ”Ik denk dat we vlak voor de politieke discussie over de productschappen hier heel kritisch over moeten zijn.”

PT-secretaris Michiel Gerritsen stelde dat het PT zich houdt aan maximale richtlijnen van de SER. Die ligt op 410 euro per vergadering. ”En daar blijven we ruim onder. Er is een aantal jaar geleden afgesproken dat we de vergoeding eens in de zoveel jaar indexeren aan de cao voor de PBO-organisaties.”

Ook voorzitter Agnes van Ardenne zag geen reden af te zien van de verhoging. ”Het is een lopende reeks en we zitten al aan de lage kant.” De verhoging werd door de bestuursleden zonder verdere discussie overgenomen.

Een bestuurder van het PT ontvangt – naast de vergoeding van 290 euro – een verblijfskostenvergoeding van 16 euro en een kilometervergoeding. Dat blijft ongewijzigd. Ook de commissieleden krijgen een hogere vergoeding. Die komt neer op 160 euro per vergadering.

Of registreer je om te kunnen reageren.