Home

Nieuws 1019 x bekeken 7 reacties

Vegetarische Slager wint prijs Triodosbank

Den Haag - De Vegetarische Slager heeft de Triodos HartHoofdprijs gewonnen.

De prijs is zaterdag uitgereikt. De bank heeft de prijs ingesteld voor ondernemers die "net als wij - ondernemen met hun hart en hun hoofd", aldus de bank.
De winnaar is als beste uit de bus gekomen via een internetpeiling, waaraan meer dan 16000 mensen meededen.

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager zegt dat de prijs hem en het hele team met trots vervult. De geldprijs van 10.000 euro zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van wat Korteweg "spectaculaire nieuwe plantaardige vleesvervangers en verdere groei van de keten." Een van de nog niet gerealiseerde wensen is de productie van een 100 procent plantaardige rookworst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Volgens dikke van Daele is een "Slager een vleeshouwer" iemand die dieren slacht, vlees verkoopt enz. Hieruit moet ik concluderen dat er gaan "Vegetarische slagers" kunnen bestaan. Hier wordt de consument op het verkeerde been gezet. Iemand die groente in welke vorm dan ook verkoopt heet volgens de van Daele "Groenteman of Groenteboer". ik kan hier alleen maar uit concluderen dat Vegetariers eigenlijk vlees eters zijn en daarom hun plantaardig eiwit bij de (vega)slager halen Ze kunnen kennelijk niet overgaan tot het eten van vlees vervangers uit een eiwit paleis o.i.d.

 • no-profile-image

  Korteweg = thieme = stapel = vonk = hertzenberg = vd woude = vd graaf = list = bedrog , kortom links lullen rechts vullen.

 • no-profile-image

  Wie had dit lullen verwacht van Korteweg, eens de voorzitter van de NAV en boer en boerenjager. Zou hij zijn gehersen spoeld door zijn vriendin Thieme? Of ziet hij WINST in deze switch, die nogal wat subsidie oplevert in deze tijd van dieren knuffelen? Ik vermoed dan ook dat hij kiest voor het laatste als ondernemer en niet gaat uit ideologische beweegredenen maar het geld laat prefaleren net als zijn Vriendin doet via het Kamer lidmaatschap.

 • no-profile-image

  misselijk makend mannetje door zich slager te noemen
  vroeger was misleiding strafbaar nu krijg je subsidie

 • no-profile-image

  Rik Hidding

  Jaap van harte gefeliciteerd! Een mooie opsteker voor jou en je team. Hou vol om op deze positieve manier je nek uit te steken.

 • no-profile-image

  De prijs uitreiking gemist, de 100 % plantaardige rookworst kan ik ook missen. Als ik iets plantaardig wil pak ik geen worst, bij worst denk ik aan vlees......

 • no-profile-image

  Zolang koeien geen kunstgras eten, stap ik niet over op plantaardige(kunst) rookworst!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.