Home

Nieuws 242 x bekeken

Van Eeuwijk winnaar Lammerse Bokaal

Lisse – Dahliakweker H.A. van Eeuwijk is winnaar geworden van de Lammerse Bokaal. Dit is bekendgeworden na de laatste keuring die plaatsvond in de serie dahliakeuringen onder auspiciën van de KAVB, in de keuringszaal bij de CNB in Lisse.

Het scheelde maar een paar honderdste punten of de witte Dahlia ’Lady Nathalie’ en zaailing 111 met elk 9,02 punten hadden de mutant van ’Checkers’ van de eerste plaats gestoten, maar met 9,07 punten won de laatstgenoemde de bokaal. De Nederlandse Dahlia Vereniging zal deze prijs te zijner tijd aan winnaar Van Eeuwijk overhandigen.

Bij bekerkeuring werd maandag de Dahlia ’American Dream’ met 9,18 de dagwinnaar en net wat beter gewaardeerd door de jury dan de lichtgele tot crème D. ’Crème del a Crème’ die 9,10 punten kreeg. Ook deze soorten zijn van Van Eeuwijk. Bij de houdbaarheid is de wedstrijd nog niet beslist. Maandag stond er nog een vaas ’Eternal Snow’ van Van der Vlugt.

Deze is op 29 augustus in de keuringszaal gezet en twee weken later nog voldoende van kwaliteit. Waarschijnlijk wordt er aanstaande donderdag weer gekeurd door de jury en is te zien of er tussen de cultivars die 5 september neergezet ook zulke diehards zitten qua houdbaarheid.

Op dit moment zijn er nog vijf cultivars in de race. KAVB taxonoom Johan van Scheepen zegt dat de showruimte bij CNB een bezoek meer dan waard is om met eigen ogen te zien hoe de verschillende cultivars het doen in de houdbaarheidskeuring. ”Daarnaast staat er nog ter opluistering een collectie dahlia’s van de Fa. H.A. van Eeuwijk die de moeite waard is. Een bezoek aan de showruimte, eventueel gecombineerd met een bezoek aan de CNB Dahlia showtuin recht tegenover het CNB gebouw in Lisse. Want geen gewas kent zulke prachtige heldere kleuren en verschillende vormen.”

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.