Home

Nieuws 245 x bekeken 1 reactie

Tönnies vraagt lichtere varkens

Rheda-Wiedenbrück – De Duitse slachterij Tönnies presenteert deze week een nieuw classificatiesysteem. Belangrijkste verandering is dat varkens iets lichter geleverd moeten worden voor de hoogste opbrengst.

Volgens woordvoerder Wilhelm Jaeger van Tönnies komt het ideale gewicht op 95 kilo geslacht te liggen. Momenteel is dat 96 kilo. Daarnaast gaat Tönnies extreem bespierde en zware varkens harder korten dan voorheen. Het ’middengebied’ wordt met de nieuwe methodiek juist beter beloond, volgens Jaeger.

Westfleisch kondigde al eerder soortgelijke veranderingen aan. Vanaf 4 oktober gaan de Duitse slachterijen werken met de nieuwe formules voor de bepaling van het vleespercentage.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vd Berg

    Dat is goed nieuws van Toennies, goed voorbeeld dat navolging moet krijgen.
    1 Kg lagere gewichten over heel Europa is 260.000.000 Kg karkas, oftewel 260.000 Ton, oftewel 10% lagere exportdruk. Nog een paar Kg en een iets gunstige EURO/DOLLAR en de varkensprijzen stijgen kunnen omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.