Home

Nieuws 286 x bekeken

Toch nog dahlia’s in keuringszaal

Lisse - Alhoewel het topseizoen voor dahlia's ten einde loopt, heeft een aantal kwekers toch nog voldoende goede bloemen kunnen snijden voor de keuring in Lisse.

Een van hen is Henk van Eeuwijk. “Het is moeilijk om van de diverse cultivars nog voldoende goede bloemen op het veld te vinden en die per soort te presenteren, maar met gemengde boeketten is er toch nog een aardige indruk”, zegt hij. Van Eeuwijk toont dat met prachtige boeketten gemengde cactus- en semi-cactus dahlia’s, alsmede een vaas met vele kleuren van diverse boldahlia’s en een met decoratieve cultivars.

Van Eeuwijk showt ook de spierwitte cactusdahlia ‘White Lace’ en de anemoonbloemige (ook wel halskraag genoemd) Dahlia ‘Pooh’. Vrolijk oranje en geel en een mooie platte bloem die je ‘aankijkt’.

Hiskoflower showt de zeer donkerrode Dahlia ‘Black Wizzard’, alsook de oranje D.‘Vrouwe Jacoba’, de rode D. ‘Red Cap’ en de lichtpurperen, met een zweem roze, D. ‘Wizzard of Oz’. De firma Van der Vlugt blijft deze week niet achter en showt onder andere de forse bloemen van de flets oranje D. ‘Omega’, alsmede enkele zaailingen waaronder de purperen nummer 48 met donkere rand en de forse, witte nummer 45. Dus toch nog dahlia’s in de keuringszaal die de moeite van bekijken zeer waard zijn.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.