Home

Nieuws 1629 x bekeken 3 reacties

Thijs Cuijpers nieuwe directeur LTO Nederland

Den Haag - Thijs Cuijpers wordt de nieuwe directeur van LTO Nederland. Dat heeft het Federatiebestuur besloten.

Cuijpers is geen onbekende voor LTO Nederland. Van 1995 tot 2005 was hij werkzaam bij LTO Nederland. Hij was toen onder andere plaatsvervangend directeur en sectormanager veehouderij.
Cuijpers (1959) is nu nog werkzaam bij de provincie Noord-Holland als sectormanager Bestuur, Strategie en Europa. Cuijpers begint per 1 november. Zijn belangrijkste taak is het leiding geven aan de landelijke en internationale belangenbehartiging en het versterken van de samenwerking met agribusiness en maatschappelijke organisaties.

Het benoemen van een directeur bij LTO Nederland is een van de adviezen van de commissie Veerman - Winsemius die de organisatie begin dit jaar heeft doorgelicht.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Winseminus en Veerman adviezeren L.T.O. (boeren belangenorganisatie ) om een directeur aan te stellen voor betere samen werking tussen de Agri multinationals en maatschappelijke organisaties..
  We worden niet eens meer benoemd.L.T.O . Geeft hier mee aan
  wat voor minachting men heeft voor de BOER.

 • theorikyreintjes1

  De structuur in de land en tuinbouw is in de aggelopen jaren, hard achteruit geholt. Met de reconstructie intensieve veehouderij heeft men de plankt totaal mis geslagen. Dit is tot stand gekomen in overleg met maatschappelijke groeperingen. De grote verliezer is de veehouderij, de milieu en natuurorganisaties hebben het op het grootste deel van het buitengebied alleen maar belemmeringen op gelegd. Hiermee hebben ze de land en tuinbouw in Nederland een mokerslag toe gediend. Het ergste is dat LTO er bij betrokken was en dat ze niet in de gaten hadden dat dit uit de hand ging lopen. Als men een goed structuur beleid had gevoerd, had men in het buitengebied de lokaties die gunstig gelegen zijn, op een verantwoorde manier kunnen laten uitbreiden. Dan had men voldoende lokaties over gehouden. Bedrijven en landbouwgrond is ook natuur wat er thuis hoort. Men zal moeten blijven eten, geld over de balk smijten is onverantwoord.

 • bankivahoen

  Winsemius en Veerman zijn 2 schapen in wolfskleren die er alles aan zullen doen om de land en tuinbouw de nek om te draaien.Als uitgesproken linkse lieden het op die posities het voor het zeggen hebben dan weet je wat er staat te gebeuren.Kortom 2 hele enge mensen die het niet goed voor hebben met de sector!

Of registreer je om te kunnen reageren.