Home

Nieuws 270 x bekeken

Telers Stap zien kansen voor betere afzetpositie

Zoetermeer – Glasgroentetelers in stichting STAP (”Stichting versterking afzetpositie producenten van glasgroenten in Nederland”), zien voldoende kansen voor nieuwe initiatieven om hun afzetpositie te versterken.

Volgende week presenteren de telers hun bevindingen van zeker zes weken onderzoek in twee telersbijeenkomsten voor glasgroentetelers in Den Bosch en Naaldwijk.

Het onderzoek heeft geleid tot een plan van aanpak voor ’een structureel herstel van de afzetmarkt van glasgroenten’, laat de organisatie weten. Uit de aankondiging blijkt dat telers verschillende verbeterpunten presenteren. Vorige week liet voorzitter Jan Zegwaard weten dat het aantal onderzochte modellen steeds verder afneemt tijdens het onderzoek. ”Het is een trechter, en er is veel op tafel gekomen. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar het is erg complex.”

Vlak voor aanvang van het onderzoek van Stap liet Zegwaard weten niets te zien in het afdwingen van bundeling door verhoging van omzeteisen aan verenigingen voor GMO-erkenning. Ook het franchisemodel met meer sturing door verenigingen viel buiten het onderzoeksveld, stelde hij toen, net als algehele bundeling overigens.

Of registreer je om te kunnen reageren.