Home

Nieuws 740 x bekeken

Suiker Unie bouwt biogasinstallatie in Vierlaten

Vierverlaten – Suiker Unie bouwt in Vierverlaten een vergistingsinstallatie. Bij de andere suikerfabriek van Suiker Unie in Dinteloord worden de reststromen al omgezet in biogas.

Als ook Vierverlaten in bedrijf is gekomen, produceren beide installaties samen jaarlijks 25 miljoen kubieke meter gas, voldoende voor ruim 15.000 huishoudens. Suiker Unie wordt daarmee één van de grootste producenten van groen gas in Nederland.

Donderdag wordt de eerste paal geslagen voor de installatie in Vierverlaten. De installatie gaat jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal verwerken tot tien miljoen kubieke meter gas. De installatie is gekoppeld aan de suikerfabriek. Het biogas wordt gezuiverd en vanaf eind 2012 aan het regionale aardgasnet geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.