Home

Nieuws 304 x bekeken

Stroombedrijf levert klant stroom uit kas en groente

Maasdijk – Het nieuwe energiebedrijf Kas Energie Nederland (KEN) levert niet alleen stroom uit tuinbouwkassen aan consumenten, maar ook groente. Dat zegt directeur en oprichter Jaap van Kriekingen. Het bedrijf mikt voorlopig op enkele duizenden klanten.

Acht grote glastuinbouwbedrijven als 4Evergreen, Lans, Looije en Red Star Trading zijn aandeelhouder, maar vooral leverancier van stroom via de wkk-installaties.

KEN wil vaste klanten verrassen met periodieke groentepakketjes, maar dan als klantenbinding. Het model kan ook de weg openen naar interessante verbindingen, zoals online verkoopdiensten die nu ook in het Westland ontstaan. ”Wie weet heeft elk huis over 20 jaar een luik naast de deur voor pakketdiensten. Daar zou je heel goed lekkere groenten van KEN in kunnen vinden.” De teeltbedrijven zijn nu overigens niet verbonden aan één afzetorganisatie.

KEN kan landelijk klanten werven, maar mikt vooralsnog op het Westland. Gas koopt het in de op de vrije markt. Van Kriekingen: ”We leveren ook gas omdat consumenten gas en elektriciteit van éen leverancier wil ontvangen.”

Het bedrijf garandeert dat alle stroom die het levert, ook ingekocht wordt in de glastuinbouw. ”We zullen dat jaarlijks moeten laten zien aan de NMa.”

KEN spiegelt zich aan jonge energiebedrijven als Oxio en Nederlandse Energie Maatschappij. Voorlopig heeft het twee vaste mensen in dienst en enkele losse krachten. KEN heeft als leveringsbedrijf geen technische taken.

Of registreer je om te kunnen reageren.