Home

Nieuws 356 x bekeken

Slagersbond onderzoekt label voor lokaal vlees

Houten – De Nederlandse slagersorganisatie KNS onderzoekt mogelijkheden voor een label voor lokaal vlees. Dat moet slagerijen helpen zich te onderscheiden van supermarkten.

Dat zei Wim van den Brink, directeur belangenbehartiging van KNS op de Keurslagers-demodagen in Houten. ”We zien dat onze zelfslachtende leden en levend inkopende slagers hun vee uit de buurt betrekken, maar daar niet altijd iets mee doen in de communicatie. We vinden dat dit meer zou moeten gebeuren. We kijken nu met auditorganisaties die toch al de winkels bezoeken hoe we daar een systeem voor kunnen opzetten.” De KNS heeft nog circa 110 zelfslachtende leden, en enkele honderden leden die lokaal vee inkoopt, maar het slachten uitbesteedt.

Ruud Bakker, directeur van de Vereniging van Keurslagers (VVK) is verrast door het initiatief. De keurslagers komen met een nieuw eigen merk. Onder het label Keurklasse worden producten geleverd die met extra zorg voor mens, dier, natuur en milieu geproduceerd. ”Daar zou zo’n label goed onder passen.”

Keurklasse moet de consument duidelijkheid geven in de grote reeks aan keurmerken. Keurklasse krijgt een paraplu-functie waaronder bestaande keurmerken en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid vallen, Dat kan Milieukeur zijn, of Livar, maar ook het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dat nu exclusief bij Albert Heijn ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.