Home

Nieuws 435 x bekeken

Showseizoen Crocosmia ten einde

Lisse – Voor Crocosmia is het bloeiseizoen ten einde. Een aantal kwekers houdt het gewas nog even op het land om het product in besstadium te oogsten en op de veiling aan de handel aan te bieden, maar voor de meesten geldt dat in de loop van deze of volgende week de rooimachines het land op gaan om het product te rooien.

Kwekerij Davelaar showt op de valreep van het seizoen nog enkele fraaie cultivars in de keuringszaal bij de CNB in Lisse. Daaronder bevindt zich de in-gele Crocosmia ‘Buttercup’, de rode Cr. ‘Lucifer’ en de geel oranje Cr. aurea.

Ook een vaas met grote groene en hoogst attractieve bessen van Cr. Lucifer worden geshowd. Over die bessen zegt Wim Heemskerk van Kwekerij Davelaar dat het bedrijf onderzoekt of het gebruik ervan kan worden opgerekt. “Wellicht tot en met Kerstmis, maar wat we daarbij voor ogen hebben houden we nog even geheim.”

Enkele variëteiten van Crocosmia zijn overigens zeer geschikt om in de tuin over te blijven staan. Zoals Cr. ‘Mistral’. De bolletjes zullen zich dan vermeerderen en mits ze niet te dicht op elkaar zijn geplant dijt zo’n plekje Crocosmia in de tuin steeds verder uit.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.