Home

Nieuws 444 x bekeken

Schipper: aanpak zoönosen ligt bij volksgezondheid

Den Haag – De regie bij de aanpak van dierziekten die ook mensen kunnen infecteren ligt bij het ministerie van volksgezondheid. Dat benadrukt minister Edith Schippers van volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Leden van de Tweede Kamer twijfelden over de regie in deze kwestie, na het zien van de structuur van de geïntegreerde humaan-veterinaire risicoanalyse.

“Ik draag verantwoording voor de volksgezondheid, de staatssecretaris van ELI is verantwoordelijk voor diergezondheid. Bij de bestrijding van zoönosen komen deze verantwoordelijkheden samen”, aldus Schippers.

Wanneer vanuit het oogpunt voor volksgezondheid maatregelen moeten worden genomen bij dieren, gaat dit via de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. De directeur-generaal van het ministerie van volksgezondheid zit het bestuurlijk afstemmingsorgaan tussen volksgezondheid en diergezondheid voor. De voorzitter van het outbreak management team, dat in geval van een uitbraak keuzes moet maken, is Roel Coutinho van het RIVM.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.