Home

Nieuws 163 x bekeken

Schade na aardbeving vrijwel nihil

Rijswijk - Bij politie- en brandweerkorpsen in Gelderland en Overijssel was vrijdagmorgen nog geen enkele serieuze melding binnengekomen van schade die ontstaan zou zijn door de aardbeving van donderdagavond.

Dat zeggen en twitteren woordvoerders van de hulpverlenende korpsen. Wel moest in een enkel geval hulp worden geboden aan iemand die heel erg was geschrokken.

Het epicentrum van de aardbeving lag bij Xanten, net over de grens met Duitsland bij Nijmegen. Het politiekorps Gelderland-Zuid, waar Nijmegen onder valt, zegt in totaal maar 13 telefoontjes over de beving te hebben ontvangen.

Na de aardbeving is geen naschok geregistreerd. Dat meldde Bernard Dost, seismoloog bij het KNMI, vrijdagochtend. Het KNMI kreeg via internet ongeveer 4.000 meldingen binnen van mensen in Nederland die de aardbeving in meer of mindere mate hadden gevoeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.