Home

Nieuws 203 x bekeken 1 reactie

Schade bij boerderij door strandexplosie

Ritthem - Bij een boerderij in Ritthem (Zeeland) zijn alle ramen vernield door een explosie op het strand.Op het strand bij Ritthem is een betonnen caisson ontploft. De knal was vrijdag in grote delen van Zeeland te horen en zorgde voor veel ongerustheid. Volgens een politiewoordvoerder liggen de brokstukken tot op meer dan 100 meter van de krater die bij de explosie is veroorzaakt.

Bij een boer, wiens bedrijf net achter de dijk ligt, zouden brokstukken van het caisson zijn terecht gekomen. Door de knal gingen alle ramen aan diggelen.

Een caisson is een gigantische betonnen constructie die wordt gebruikt in de waterbouw. De politie heeft het strand, dat compleet is bezaaid met beton, afgezet. Van de caisson is niets meer over. De krater is drie meter in doorsnede. Volgens de politie is de kans aanwezig dat een mijn uit de Tweede Wereldoorlog tegen de caisson is gekomen. In het gebied werden in 1944 veel bommen gedropt en mijnen gelegd.

Vrijdag belden tientallen mensen naar de politie na de enorme klap.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hoeveel Kunstmest en Dieselolie zou er nodig zijn geweest om deze schade te veroorzaken?

Of registreer je om te kunnen reageren.