Home

Nieuws 321 x bekeken

SABMiller opent opnieuw vuur op Foster’s

Londen – Grolsch-eigenaar SABMiller beschuldigt Foster’s van een oneerlijke presentatie van de omvang van de schuld.

Door de schuldpositie beter voor te stellen dan de werkelijkheid, zou de Australische bierbrouwer overname door SABMiller proberen te voorkomen.

SABMiller wil Foster’s overnemen, maar het management van Foster’s vindt dat het bod van 9,5 miljard Australische dollars (7,1 miljard euro) getuigt van een ’significante onderwaardering’ van het bedrijf. SABMiller besloot daarna het bod vijandig te maken door direct naar aandeelhouders te stappen.

Foster’s claimt een schuld te hebben van 887 miljoen Australische dollars (666 miljoen euro). SABMiller, bekend van de merken Pilsner Urquell en Grolsch, wijst echter op de officiële netto-schuld van Foster’s zoals gepubliceerd in juni. Toen bedroeg de schuld nog 1,5 miljard Australische dollars (1,1 miljard euro).

Het van oudsher Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller wil nu dat de Australische zogeheten Takeovers Panel de Australische brouwer dwingt publiek de cijfers op te helderen.

Sinds SABMiller aankondigde vijandig het bod door te zetten zijn beurskoersen gemiddeld bijna 10 procent gedaald. Daarmee wordt het voor de aandeelhouders van Foster’s mogelijk steeds aantrekkelijker op het bod van SABMiller in te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.