Home

Nieuws 229 x bekeken

PvdA komt met integraal plan toekomst veehouderij

Den Haag - De Partij van de Arbeid (PvdA) werkt aan een visie over de toekomst van de veehouderij in Nederland.

PvdA-kamerlid Lutz Jacobi spreekt van een ‘Mansholt-achtig plan’, waarin de toekomst van de veehouderij integraal wordt benaderd. “We debateren nu over allemaal losse aspecten van de veehouderij. Dan gaat het over mest, dan weer over dierwelzijn en milieu. We werken binnen de partij aan een visie over de veehouderij waarin alle aspecten belicht worden”, aldus Jacobi. Het plan van de PvdA komt later dit jaar.

In juni van dit jaar werd de themacommissie Dierhouderij van de Tweede Kamer opgeheven, nadat bleek dat de visies van verschillende partijen over de toekomst van de veehouderij te ver uitleen lagen. De Themacommissie had ook de opdracht om een integrale visie te ontwikkelen over de toekomst van de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.